NIEUWS

Online oplichting rondom het coronavirus. Fakenieuws en phishing mails zijn dagelijks aan de orde. Wees op u hoede als u een email opent over het coronavirus. Bijvoorbeeld de email “Breaking!!! COVID-19 Solution Announced by WHO At Last As a total control method is discovered.” is een fake email.

Vele mensen zijn momenteel aan het thuiswerken vanwege het corona virus. Aan uw PC of laptop kunt u een extra scherm toevoegen dit is voor velen een uitkomst. Echter veel werkcomputers in de thuissituatie worden ook gebruikt door andere gebruikers die een spelletje spelen, muziek downloaden of een filmkijken.
Een ransomware virus die problemen geeft is GrandCRAB. Criminelen achter deze ransomware zijn zeer actief. In Windows en MAC zijn verschillende zwakke punten naar voren gekomen.
Windows 10 updates blijven voor sommige gebruikers problemen veroorzaken: Printer problemen, wifi verbindingen die niet meer werken en andere problemen.

Belangrijke bestanden dienen altijd met een backup methodiek worden veilig gesteld. Vrijwel iedereen heeft wel eens last van een computer die crasht of een defecte schijf. Het gevolg kan zijn dat al uw bestanden weg zijn en niet meer terug te halen. De ultieme oplossing is een online back-up! Dit is nog veiliger dan een backup op een extra harddisk. Speel daarom op zeker!

Met het online back-up programma van Pchelpdesk worden al uw belangrijke bestanden (zoals word-documenten, foto’s, films of muziek) naar uw persoonlijke beveiligde online ruimte geupload. De online opslag is versleuteld en beveiligd met persoonlijke inloggegevens.

Vanaf Windows 10 is het besturingssysteem veranderd naar een dienst. In plaats van om de paar jaar een nieuwe Windowsversie uit te brengen, blijft Microsoft Windows 10 via updates continue bijwerken met nieuwe verbeteringen en aanvullingen.

Wat zijn de veranderingen? Vraag onze medewerkers voor meer informatie.

‘Zeven op tien Nederlanders is niet voorbereid op cyberdreigingen.’ Nederlanders zeggen in 71 procent van de gevallen niet voorbereid te zijn op cyberdreigingen. Wel maakt de bevolking zich meer zorgen over dit soort dreiging dan een jaar geleden. Cyberdreigingen zijn gestegen in het lijstje met zorgen.